paros1

 

Most már lassan egy éve nemesacél karikagyűrűk boldog tulajdonosai vagyunk a férjemmel, és csak pozitív véleménnyel tudunk szolgálni róluk, egy percig sem bántunk meg a döntést – habár viszonylag nehezen hoztuk meg.

Éppen ezért szeretném megosztani személyes tapasztalataimat a gyűrű vásárlással kapcsolatban, ezzel segítve másoknak, akik nem szeretnének/nem engedhetik meg maguknak a drága arany gyűrűt, de fontos számukra a minőség és a szép kivitelezés.

gyuru-par

Sokáig keresgéltem a tökéletes gyűrű párt, ami nekem és a vőlegényemnek is tetszik, kényelmes, tartós, de mégsem kerül több százezer forintba.
Mindenképp ezüst színű gyűrűket szerettünk volna, így jött az első ötlet, hogy 925 ezüst gyűrűt vegyünk. Sok szép darabot láttam, azonban hamar elbizonytalanodtam a tartósságát illetően.
Köztudott tény ugyanis, hogy az ezüst ékszer idővel elszíneződik, amit ugyan szépen és viszonylag gyorsan meg lehet tisztítani (pl. fogkrémmel) én mégis valami ellenállóbb ékszert szerettem volna, hiszen jó esetben sokáig és gyakran hordja az ember a jegygyűrűjét.
A fehérarany és platina gyűrűk között volt a legszélesebb választék, de az áruk miatt nem engedhettük meg magunknak, illetve nem is szerettünk volna ékszerre ilyen nagy összeget költeni.

Már épp kezdtem nekikeseredni, amikor megláttam egy hirdetést gyönyörű szép nemesacél karikagyűrűkkel. Gyorsan utána is néztem az interneten, hogy “mit lehet várni” egy ilyen acél gyűrűtől (másik nevén orvosi fém) és a sok pozitív vélemény szerencsére meggyőzött, hogy tegyünk egy próbát vele. A méretet már tudtuk, mert lemérettük az ékszerboltban, így csak a fazont kellett kiválasztanom. Egy szálcsiszolt felületű, egyszerű de mégis modern stílusú gyűrűt választottunk, aminek a női párja kristályokkal díszített. Megrendeltem, és bár több kép is volt róla, nagyon izgultam, hogy élőben is tetszene fog-e,  megfelelő lesz-e a méret, stb. vagy esetleg vissza kell majd küldenem és tovább keresgélnem.

Az ékszereket pár napon belül kézhez is kaptam és, (bár bevallom, kezdetben kicsit szkeptikus voltam) amikor megláttam a gyűrűket, hatalmas öröm fogott el! Még szebbek voltak élőben, mint a képeken, kinézetre mintha ezüst vagy fehérarany gyűrűk lettek volna. A méretet is sikerült elsőre jól kiválasztani, így nagyon elégedettek voltunk a döntésünkkel és alig vártuk az esküvő napját.

Az esküvő utáni hetekben és hónapokban, szinte minden nap viseltük a gyűrűket, eleinte azért levettem zuhanyzás előtt, alvásnál és sportolásnál, nehogy valami baja essen a szép új gyűrűmnek. Később kezdtem csak megtapasztalni, hogy valójában nagyon jól bírja a gyűrődést, és nyáron már a tengerbe is bemerészkedtem vele 🙂 Szuper jól kiállta ezt a próbát is (és a Balatoni kiruccanást is) és így, majdnem egy év után is szinte teljesen olyan, mint újkorában volt, (pár hajszálkarcot leszámítva)! Nem csak azt szeretem benne, hogy szép és tartós, hanem azt is, hogy nyugodtan elmehetek vele bárhová nyaralni is, nem kell azon izgulnom, hogy esetleg elhagyom vagy ellopják, mert ha ez meg is történne, tudnék venni másikat.

Összességében csak pozitív dolgokat tudnék mondani ezekről a gyűrűkről, hiszen az elképzeléseinknek és igényeinknek tökéletesen megfelel: szép, tartós és az ára is kedvező. Mivel enyhe nikkel allergiám van, vásárlás előtt ennek is utána olvastam és megnyugodva láttam, hogy a nemesacél fémallergiában szenvedőknek is jó megoldás, mivel hipoallergén anyag (fontos, hogy 316L nemesacél legyen a jelölése!). Nem igényel túl nagy odafigyelést, (persze azért nem kell minden extrém sportot kipróbálni vele), de a hajszálkarcokra tökéletes megoldást jelent egy nagyon finom szemcséjű ékszerpolírozó eszköz/kendő is, amivel finoman át lehet dörzsölni a külsejét.
Mi csak ajánlani tudjuk, bízom benne, hogy mások is elégedettek lesznek, ha ezt a megoldást választják! 🙂

Ha nem tudod, hol keresd a gyűrűket, itt csodaszép darabokat találsz! 🙂

Üdv,
D. Bogi