nemesacél karikagyűrű

A fémallergia bizony megnehezítheti az ékszervásárlást, ugyanakkor nincs ok az aggodalomra, mert manapság már sokféle gyűrű közül válogathatunk, amelyek szépek és izgalmasak, mégis bőrbarát anyagból készülnek. Kulcsfontosságú, hogy az ékszer féme ne tartalmazzon nikkelt, illetve más allergén anyagot.
Az alábbi anyagok valamelyikéből készült ékszert vásároljunk, ha antiallergén gyűrűt keresünk.

Titán

316 L nemesacél (orvosi fém)

Volfrám

Fekete cirkónium

Platina

Kerámia

Szilikon

Melyiket válasszuk?

A 316L nemesacél, a titánium és a platina 100% -ban hipoallergén fém. Mindegyik fém megjelenése hasonló, de összetételben és árban nagyon eltérőek. A titánium és a nemesacél kedvező árú, karcálló, modern ötvözet. A platina árfekvése és értéke magas, nemesfémnek minősül.

A kerámia gyűrűk szintén antiallergének és karcállóak, megjelenésük kifinomult, elegáns. Hátrányuk, hogy törékenyek, színük általában fehér vagy fekete.

A volfrám színe szürkés, acélos. Nagyon ellenálló anyag, súlyra viszonylag nehéz. Magas karc-és kopásállósága miatt egyre népszerűbb, megmunkálása ugyanakkor nehézkesebb, ezért jellemzően masszív, vastag gyűrűk készülnek belőle.

A cirkónium eredetileg fehér anyag, de oxidáció hatására fekete réteg képződik rajta. Magyarországon kevésbé ismert és népszerű ékszer alapanyag.

A szilikonból készült jegygyűrű új, 2019-2020-as divat, de nem biztos, hogy hosszú életű lesz, legalábbis hazánkban egyelőre nem sikerült betörnie a piacra. Előnye, hogy rendkívül olcsó és nem okoz allergiát, hátránya ugyanakkor a gyenge minőség és a nem túl vonzó megjelenés.

Összegezve tehát, a 316L nemesacél, titánium, volfram és platina ékszerekkel nem nyúlhatsz mellé 😉

Nézz körül itt, hátha megtalálod a nektek való, tökéletes karikagyűrűt párt 🙂